top of page

Babatornáztató Tündével

A babák már az anyaméhben is mozognak: forognak, rúgnak, boxolnak. A saját és édesanyjuk mozgására fejlődik az egyensúlyérzékük és ezáltal az idegrendszerük. A születés utáni első évben zajlik a legnagyobb változás a kisgyermekek életében mind testileg, mind értelmileg, mind lelkileg. Ebben a szenzitív szakaszban tudjuk gyermekeinket legjobban fejleszteni, hogy később elkerülhetők legyenek az egyéb problémák (pl.: beilleszkedési-, figyelemzavar, tanulási nehézségek…).

A TORNÁZTATÓ során az általam bemutatott mozdulatokat végzik el a szülők –anya, apa, nagyszülők- a babákon mondókákkal, énekekkel kísérve. Csak pozitív hatásai vannak a mozgásnak, mozgatásnak a gyermekek önismeretére, testtudatára, érzékszervi fejlődésükre, valamint a szülő-gyermek kapcsolatára. Az alkalmak alatt lehetőség nyílik felismerni az esetleges problémákat: asszimmetria, tónuszavarok –túl laza, túl feszes-, rosszul rögzült tartás, stb.

A TORNÁZTATÓt babamasszázs elemekkel nyitjuk és zárjuk, ezáltal keret adva a foglalkozásnak, ami biztonságot ad a babáknak, illetve az ismétlődő gyakorlatok és a hozzájuk tartozó énekek, mondókák is.

Ajánlott minden kisbabának, különösképpen  korababáknak, azoknak, akiknél a csípőszűrés során eltérést találtak, akik a méhen belül „rossz” tartásban helyezkedtek el és, akik születéskor elakadtak.

Az órákat tartja:

 

Papp-Leveleki Tünde
óvónő, mozgásfejlesztő, anyuka :)
Babatornáztató Mozo Stúdió Taksony
bottom of page