top of page

Népi foglalkoztató Tündével

Számomra nagyon fontos, hogy népköltészeti kincsinket ne csak megőrizzük, hanem gyermekeinkkel megéljük és általuk tovább örökítsük azt. Ezeket az értékeket semmi mással nem helyettesíthetjük, pótolhatatlanok. A zene megnyugtató erejét és az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásait (pl.: segít összekapcsolni a két agyféltekét) számos kutatás bizonyítja. A mondókák, versek ritmusa, dallama,

szókincse, sajátos hangsúlyozása nem csak az idegrendszerre, de a társaskapcsolatoktól kezdve, a probléma megküzdésen át az önismeretig minden téren hat: oldja a szorongást, félelmet; fejleszti a beszédértést; erősíti a szabálytudatot, koncentrációt.

A FOGLALKOZTATÓ alatt játékos formában kerülnek elő ismert és kevésbé ismert népi höcögtetők, lovagoltatok, ringatók, vigasztalok, amelyeket mozgással kísérve teszünk változatossá: körtáncok, tapsoltatok, lépegetők. Ezeket az elhangzó népdalok, mondókák során együtt vagy a gyermekek szüleikkel közösen végzik. Előkerülnek többek között népi hangszerek, egyéb eszközök, amelyeket a kicsik maguk is megszólaltathatnak, kipróbálhatnak.

Állandó segítőtársam lesz SIMON, a SIMOGATHATÓ SÜNI, aki minden alkalommal valami meglepetéssel készül majd a gyermekeknek.

Az órákat tartja:

 

Papp-Leveleki Tünde
óvónő, mozgásfejlesztő, anyuka :)
Népi foglalkoztató Mozo Stúdió Taksony
bottom of page