Népi foglalkoztató Tündével

Számomra nagyon fontos, hogy népköltészeti kincsinket ne csak megőrizzük, hanem gyermekeinkkel megéljük és általuk tovább örökítsük azt. Ezeket az értékeket semmi mással nem helyettesíthetjük, pótolhatatlanok. A zene megnyugtató erejét és az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásait (pl.: segít összekapcsolni a két agyféltekét) számos kutatás bizonyítja. A mondókák, versek ritmusa, dallama,

szókincse, sajátos hangsúlyozása nem csak az idegrendszerre, de a társaskapcsolatoktól kezdve, a probléma megküzdésen át az önismeretig minden téren hat: oldja a szorongást, félelmet; fejleszti a beszédértést; erősíti a szabálytudatot, koncentrációt.

A FOGLALKOZTATÓ alatt játékos formában kerülnek elő ismert és kevésbé ismert népi höcögtetők, lovagoltatok, ringatók, vigasztalok, amelyeket mozgással kísérve teszünk változatossá: körtáncok, tapsoltatok, lépegetők. Ezeket az elhangzó népdalok, mondókák során együtt vagy a gyermekek szüleikkel közösen végzik. Előkerülnek többek között népi hangszerek, egyéb eszközök, amelyeket a kicsik maguk is megszólaltathatnak, kipróbálhatnak.

Állandó segítőtársam lesz SIMON, a SIMOGATHATÓ SÜNI, aki minden alkalommal valami meglepetéssel készül majd a gyermekeknek.

Az órákat tartja:

 

Papp-Leveleki Tünde
óvónő, mozgásfejlesztő, anyuka :)
Népi foglalkoztató Mozo Stúdió Taksony